En "kort" summering av vår resa till Tyskland.

Så en dag i slutet av maj var det äntligen dags! En resa som vi planerat och sett framemot ett helt år. En bilresa på ca 1000 kilometer enkel väg väntade när vi lämnade Uppsala.  Vi hyrde en "hundbil" för vår resa. Men...??  :-D 
Tydligen gällde förbjudet bara de andra hundraserna, inte akitor! 

Med tanke på alla timmarna i bilen, övernattade vi på hotell både på ner- och hemresan.
Mirai tyckte om att ha koll på vad som hände utanför hotellet....
 

 

Och sängarna var akitavänliga. 

När vi kom till Malmö mötte vi upp Mirais syster Daimi med familj. Även Sandra och hennes Jenna följde med på resan till Tyskland. Sen bar det av genom Danmark till färjan i Rödeby. Vi anlände till vår stuga på eftermiddagen. Stugan låg i Scharbeutz, ca 20 km från Lübeck. Vi var väldigt nöjda med boendet, stugan var jättefin och låg nära havet där det också fanns en hundstrand. 

Det var många hundar i stugorna omkring oss och Mirai hade fullt upp med att hålla koll på vilka som passerade. 

 

Efter att ha packat upp åkte vi då äntligen hem till Nicole och Alex! Jag hade oroat mig i fall Mirai skulle känna igen dem, det var ju ändå nästan ett och ett halvt år sen vi hämtade hem henne. Men nog kände hon igen dem båda! 

 

 

 

 

Även Mirais syster Daimi kände igen Nicole och Alex! 

 Det var sån fart på Daimi att vissa bilder blev oskarpa!

 

 

 

Här några bilder på Nicoles och Alex fina hundar, de fick ett helt gäng med ankor från Sverige att leka med. 

 

 

 

 

 

 

Mirai fick låna ankorna ett tag. 

Det var så kul att få träffa Nicole och Alex och alla deras  fina hundar igen! 

Följande dag var Dagen med stort D! Akitapromenaden genom vackra Lübeck! Följande bilder är tagna av Nicole och mig blandat.

Vi träffades vid Musik- och Kongresshallen i Lübeck. Och det var många akitor som mötte upp, 40 stycken varav 2 Amerikanska och en liten söt AA valp!  

Mirai och Daimi på väg genom vackra Lübeck.

Samling vid Holstentor för fotografering.

 

 

 

 

 

Vi såg några japanska turister fotografera akitatåget. De kommer att berätta för dem därhemma  att "där i Lübeck, där finns det mycket akitor!"   :-D 

 

 

 

 

 

En picnic under promenaden i en vacker park. Mirai, Daimi och Sandra och Jenna i bakgrunden.

Fina Jenna!

 

Här sitter 4 st från Mirais kull (D-kullen) vid Mariakyrkan tillsammans med den berömde djävulen. 

 Här några från E-kullen.

 

 Den här valpen var så charmig!

 Promenaden var ca 4 kilometer lång så han fick bitvis åka vagn.

 Fina systern Daimi!

Mirai och Nicole, och Daimi i bakgrunden.På kvällen var det dags för vår kennelträff! Allt var så fint ordnat med jättegod mat och dryck.  Så trevligt att träffa akitaägare på riktigt efter att ha varit vänner på Facebook en lång tid.

 

 

 

Men jag glömde nästan att berätta! Vi fick med oss en BIR-pokal från Tyskland! OK, det var inte Mirai som fick den utan hans husse.  ;-) 

 

Det var nämligen en liten uppgift som alla som ville kunde delta i. Att vika en origami akita. Och det var minsann inte lätt! Här på bild en som mer liknade en kamel än en akita....

Här tillverkas den vinnande akitan!

 


Och som så ofta var det delade meningar om den rätta hunden vann! BIR akitan hade bättre placerade öron och BIM akitan hade bättre vinklar men inga öron överhuvudtaget! 

 Dessa fina bordsdekorationer fick vi ta med oss hem!

Dagen efter var det utställning. Vi valde att stanna hemma, både Mirai och vi behövde en vilodag. Vädret var regnigt och kallt så en dag utomhus lockade inte. Följande dagarna hann vi med att besöka några sevärdheter i vackra Lübeck.
Sista kvällen träffade vi Nicole och Raiho på hundstranden. Och Mirai och Raiho gillade verkligen varandra!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allt roliga tar slut nån gång och följande morgon var det dags för oss att lämna stugan och påbörja den 1000 km långa körningen hem till Uppsala. Vi hade en mycket trevlig resa, vi fick träffa Daimi med familj, Mirais uppfödare och många andra trevliga människor.  Trots den långa resan var det verkligen värt det.